Trustpilot

PREVENT – Mod muk og sur stråle

Oprettet d. under Produktinfo

PREVENT – Mod muk og sur stråle

Nu begynder tiden snart, hvor vi oplever mange flere med muk og sur stråle.

Hjælp din hest gennem perioden med et godt produkt der både forebygger og hjælper når problemet er opstået.

Her kan du læse et udsnit fra EQUUS CURA's side:

HVORDAN OPSTÅR MUK OG SUR STRÅLE?

I Danmark har vi lange perioder med fugt og mudder på foldene. Dette betyder at hestene hyppigt oplever irriteret og følsom hud, især omkring koden. Irritationen kommer fra de bakterier og mider som lever i mudderet. I nogle tilfælde vil disse bakterier og mider forplante sig i huden, og danne det der i daglig tale betegnes som muk.

Fugten, miderne og bakterierne påvirker også̊ hovene og er med til at fremprovokere sur stråle, som er en forrådnelse af strålehornet i strålen.

Begge tilstande kan forsage ømhed og halthed.

HVORFOR PREVENT MOD MUK OG SUR STÅLE?

PREVENT er et danskproduceret produkt, som på nuværende tidspunkt, er et af de eneste pulver- baserede produkter på markedet. PREVENT egner sig i særdeleshed til forebyggelse af muk, sur stråle samt andre bakterie- og svampelignende tilstande.

Fordelen ved at vælge et pulverprodukt kontra en salve eller en væske, er at pulveret udtørrer og trækker fugten ud af området, hvilket skaber et miljø hvor bakterier og mider ikke trives.

Med PREVENT sikrer du langtidsudtørring af området, hvilket skaber et miljø hvor bakterier og mider ikke trives.

BEHANDLING AF MUK OG SUR STRÅLE

Der findes ikke dét som hesteejere propper på deres heste for at komme muk og/eller sur stråle til livs. Alt lige fra Atamon, som er fremstillet til konservering af fødevare til brunsæbe eller andre rengøringsmidler.

En af de meste kendte behandlingsmetoder til muk hos heste er Zink, som booster immunforsvaret både hos mennesker og dyr. Derudover kan det have gavnlig effekt på sårhealing.

Uanset om du anvender én af overstående behandlingsmetoder eller en helt anden, er fælles for dem alle at de tilfører fugt, fugt og atter fugt til det berørte område. Muk og sur stråle er som ofte kun et problem i våde fugtige perioder, da svamp, mider og bakterier kræver et fugtigt miljø for at trives og udvikles.

Med vores unikke produkt PREVENT skaber du i stedet et tørt miljø hvor bakterier og mider ikke trives, og derved fjerne du årsagen til problemet i stedet for at bekæmpe det. Naturligt og effektivt, og uden svie og smerte for hesten!

MUK PÅ HESTENS BEN OG I HESTENS KODER

Muk forplanter sig ofte på hendes ben og i koderne, hvor huden er ekstra tynd og sårbar. I fugtige og våde perioder med meget mudder på foldende, bliver hestens hud ekstra slidt af sandkornene, samt opløst af vandet. Dette gør huden mere sårbar og modtagelige for baktier angreb.

DE FØRSTE TEGN PÅ MUK HOS HESTE

De første tegn på muk ses som noget der ligner sårskorper som dannes ovenpå hestens skind. Derudover kan hestens ben blive røde og hæve op.  Røde ben ses ofte mest tydeligt hos heste med hvide ben, eller heste med aftegninger. Området kan ofte være ømt og irriteret, og man skal derfor være påpasselig med berøring af området.

SÅDAN OPDAGER DU SUR STRÅLE HOS DIN HEST

Sur stråle kan som navnet antyder kendes på en sur lugt som kommer fra hestens hov, nærmere betegnet strålen. Strålen bliver sortfarvet og går i opløsning. I mange tilfælde vil hesten blive urent gående grundt smerter fra hoven. Sur stråle skal tages alvorligt, da hesten ellers kan udvikle infektion og hovbyld.

Se videoen fra EQUUS CURA her

 

 

 

 


Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar